Fizikalna terapija i rehabilitacija

Pravila privatnosti

Zaštita privatnosti i osobnih podataka

Fiziomax – fizikalna terapija,  (u daljnjem tekstu Fiziomax), brine o Vašoj privatnosti i zaštiti Vaših osobnih podataka. Zato smo donijeli ova Pravila privatnosti kako bismo Vas što točnije informirali o načinima obrade i prikupljanju Vaših osobnih podataka.

Obrada podataka koje prikupljamo je zakonita i transparentna, sukladno važećim propisima Republike Hrvatske i EU. Naše aktivnosti obrade imaju zakonitu osnovu.  Ukoliko Vas interesiraju detaljnije informacije u vezi s obradom podataka, pošaljite nam svoj zahtjev i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku. Obrada je ograničena svojom svrhom, aktivnosti obrade u skladu su sa svrhom zbog koje su osobni podaci skupljeni.

Fiziomax, prikuplja i obrađuje minimalnu količinu Vaših osobnih podataka potrebnih za bilo koju svrhu, mi ne čuvamo Vaše osobne podatke duže no što je potrebno, a kako bi se osigurala točnost, sigurnost i integritet podataka poduzimamo sve što je potrebno.

Za obradu podataka odgovoran:
Fiziomax – fizikalna terapija
Vl. Ivana Majtanić
Adresa: Vojina Bakića 12, Zagreb
Telefon: +385 98 953 0016
Email: info@fiziomax.hr

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika i posjetitelja naše web stranice, fiziomax.hr, i sigurnost osobnih podataka koje nam pružate putem naše web stranice. Ne proslijeđujemo Vaše podatke trećim stranama. Ova Pravila privatnosti opisuju vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu web stranicu i objašnjava kako upotrebljavamo Vaše podatke i koje korake poduzimamo da bismo iste zaštitili.

Prikupljanje podataka:

1. Podatke koje Vi pružate

Za korištenje naših online usluga, u pravilu, nije potrebno otkrivanje Vaših osobnih podataka. Ako se Vaši osobni podaci (ime, broj telefona ili e-mail adresa) prikupljaju u okviru naših online usluga, to se obavlja na dobrovoljnoj bazi. Na primjer, ukoliko želite primati newsletter o našim uslugama, promocijama i pogodnostima, potrebna nam je Vaša e-mail adresa, kao i informacija koja nam omogućuje da provjerimo da ste Vi vlasnik navedene e-mail adrese.

2. Automatski prikupljeni podaci

Upravo iz razloga sigurnosti podataka, a i u svrhu optimizacije Vaše korisničke pristupačnosti, mi prikupljamo i ne-osobne podatke u vezi korištenja naših online usluga. U tom slučaju pohranjuju se: internetski preglednik koji koristite, operativni sustav, naziv domene web stranice koju ste posljednji put posjetili prije pristupanja našoj web stranici, broj posjeta i prosječno vrijeme provedeno na našoj web stranici, kao i stranice kojima ste pristupili.

Takvi automatski prikupljeni podaci nisu povezani s podacima iz drugih izvora. Međutim, zadržavamo pravo retrospektivno provjeriti takve podatke, u slučaju da nam se skrene pozornost na konkretne naznake nezakonitog korištenja.

3. Kolačići (“Cookies“)

Fiziomax.hr koristi kolačiće kako bi prilagodili vaše korištenje interneta vašim potrebama. Kolačići ne uzrokuju štetu Vašem računalu. Kolačići su tekstualne datoteke koju poslužitelj web stranice snima na vaš tvrdi disk. Kolačići se ne mogu koristiti da bi se pokretali programi ili unosili virusi u vaše računalo. Kolačići se dodjeljuju pojedinačno i može ih čitati samo poslužitelj web stranice u domeni koja je takvu datoteku snimila. Nadalje, kolačići služe za uvođenje određenih korisničkih funkcija.

Naše online usluge, povremeno, upotrebljavaju i “trajne kolačiće” koji ostaju na uređaju dok ne isteknu ili dok se ručno ne obrišu. Oni nam omogućuju prepoznavanje Vašeg preglednika prilikom Vašeg sljedećeg posjeta. Pojedinosti o “kolačićima treće strane”, tj. kolačićima pružatelja treće strane, kao što je Google Inc. potražite u pravilima o zaštiti privatnosti takvih pružatelja.

Vi možete prilagoditi Vaš preglednik ili postavke privatnosti mobilnih uređaja koje koristite, da Vas obavijeste svaki puta kada je kolačić poslan na Vaš uređaj kako biste mogli odlučiti hoćete li dopustiti kolačić. Možete i onemogućiti prihvaćanje kolačića, samo u određenim slučajevima ili zadano, te aktivirati automatsko brisanje kopija svaki put kada zatvorite preglednik. Pri tom biste trebali imati na umu da neke funkcije naših online usluga možda neće biti u potpunosti dostupne ako deaktivirate kolačiće.

4. Načini prikupljanja osobnih podataka

Vaše podatke možemo prikupiti na sljedeće načine:

  • prikupljanje podataka putem naše web stranice – izravno od Vas prilikom slanja upita putem našeg kontakt obrasca, gdje sami upisujete tražene podatke.
  • prikupljanje podataka direktnim kanalima – podatke o klijentima možemo prikupiti putem e-mail komunikacije, telefonskog razgovora, SMS razgovora. Prikupljeni podaci potrebni su u svrhu izrade ponude, ili su potrebni za izvršenje naših usluga.
  • privola – privola klijenta znači svako dobrovoljno, posebno, informirano i nedvosmisleno izražavanje želja ispitanika kojim on izjavom ili jasnom potvrdnom radnjom daje pristanak za obradu osobnih podataka koji se na njega odnose. Bez Vaše privole nikada nećemo upotrebljavati Vaše osobne podatke ni u kakve svrhe za koje je prema važećim propisima nužna privola.

5. Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Općenito, našu web stranicu, fiziomax.hr, možete posjetiti bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Mi ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite našu web stranicu fiziomax.hr, osim ako nam dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca u tu svrhu (kontakt obrazac, obrazac za upis na newsletter) i time dajete privolu na prikupljanje i korištenje Vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe zbog koje su i prikupljeni i za koje ste dali privolu. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 godina privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci brišu se nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

6. Vrste osobnih podataka koje se obrađuju

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem kontakt obrasca, na našoj web stranici fiziomax.hr, su: ime i prezime, e-mail adresa i broj telefona. t

7. Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici, fiziomax.hr

Automatski prikupljamo informacije kao što su: vaša IP adresa, tip preglednika, ime domene, vrijeme pristupa i adresa web stranice. Ovim se podacima koristimo kako bi dobili opće statističke podatke vezane uz korištenje web stranice, te kako da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite našu web stranicu, fiziomax.hr.

8. Prava korisnika – Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Vi, kao korisnik naše web stranice, u svakom trenutku imate sljedeća prava:

  • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
  • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
  • pravo na prenosivost podataka
  • pravo na povlačenje privole
  • pravo na podnošenje prigovora
  • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
  • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Ukoliko želite ostvariti neko od navedenih prava, slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca na našoj web stranici, fiziomax.hr. Možete nas kontaktirati i na broj telefona koji je naveden na web stranici, ili putem slanja pošte na našu adresu koja je također navedena na našoj web stranici.

9. Sigurnost vaših osobnih podataka

Poduzimamo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere za zaštitu vaših osobnih podataka, od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja.