Fizikalna terapija i rehabilitacija

Program rehabilitacije i fizikalne terapije nakon operacije, vrlo je važan jer upravo on određuje kvalitetu i brzinu Vašeg oporavka. Uspješno provodimo postoperativnu fizikalnu terapiju koja ima za svrhu smanjenje bržeg cijeljenja rane, smanjenje otoka i edema, i bržeg povratka funkcije operiranog područja (kuk, koljeno, rame, gležanj, kralježnica..). Nakon operacije često tonus i trofija mišića budu oslabljeni i otežavaju oporavak, stoga veliku pažnju posvećujemo upravo tome. Postoperativna fizikalna terapija u Fiziomaxu na lokaciji Novi Zagreb.


individualne vježbe

Individualne vježbe

Individualne vježbe provode se s fizioterapeutom, a cilj im je rješavanje problematike uz prilagodbu pacijentu i njegovoj dijagnozi. Individualnim vježbama održava se lokomotorni sustav, unaprijeđuje koordinacija i balans, jačaju oslabljeni mišići, a sve to utječe na psihosomatski oporavak pacijenta. Individualne vježbe s fizioterapeutom koriste pokret u liječenju, prevenciji i funkcionalnom osposobljavanju osoba s različitim bolestima. Ukoliko se radi o akutnim bolestima kao stanju nakon ortopedskih operacija ili trauma, individualne vježbe mogu dovesti do potpunog oporavka. Individualne vježbe se također mogu provoditi kao prevencija, kod zdravih osoba koje žele poboljšati status svojeg mišićno-koštanog sustava.

Stimulacija mišića i živaca

ELEKTROTERAPIJA:

 • TENS (Transkutana Elektro-Neuro Stimulacija) je primjena električnih impulsa za stimulaciju živčanih završetaka čime se postiže blokada prijenosa boli. Primjenjuje se kod akutnih i kroničnih boli koje se javljaju kod bolnih sindroma kralježnice, artritisa i artroza, ozljeda i postoperativnih stanja.
 • INTERFERENTNE STRUJE smanjuju bol, otekline i upalne procese, povećavaju cirkulaciju i mišićne kontrakcije te potiču zacjeljivanje koštanog i mekog tkiva. Primjenjuju se kod poremećaja periferne cirkulacije, ozljeda kostiju, zglobova i mišića, degenerativnih bolesti zglobova i kralježnice, bolnih sindroma kralježnice i reumatskih bolesti.
 • ELEKTROSTIMULACIJA se primjenjuje za jačanje mišića i povećanje podražljivosti živaca. Indicirana je kod oštećenja koštano-mišićnog sustava i centralnog i perifernog živčanog sustava.

Laser

LASER djeluje na ubrzavanje stvaranje kolagena i granulacijskog tkiva što je korisno kod tretmana zacijeljivanja ožiljaka. Djeluje na oporavak perifernih živaca kod bolnih sindroma kralježnice kod kojih postoji pritisak i iritacija živca i smanjuje bolove, te djeluje na smanjenje upalnih procesa u nekim slučajevima već unutar nekoliko sati.

Interferentne struje

INTERFERENTNE STRUJE smanjuju bol, otekline i upalne procese, povećavaju cirkulaciju i mišićne kontrakcije, te potiču zacjeljivanje koštanog i mekog tkiva. Primjenjuju se kod poremećaja periferne cirkulacije, ozljeda kostiju, zglobova i mišića, degenerativnih bolesti zglobova i kralježnice, bolnih sindroma kralježnice i reumatskih bolesti.

Magnetoterapija

MAGNETOTERAPIJA je primjena niskofrekventnog elektromagnetskog polja u terapijske svrhe. Terapija s dugotrajnim terapijskim učinkom. Djeluje na staničnoj osnovi što uzrokuje poboljšanje funkcije same stanice kao osnovne građevne jedinice organizma pri čemu dolazi do promjene u funkciji živčanog i kardiovaskulrnog sustava te se ubrzava zaraštavanje koštanog i mekog tkiva. Magnetoterapija se primjenjuje kod degenerativnih i reumatskih bolesti, oštećenja perifernog i centralnog živčanog sustava, te ostalih sličnih stanja organizma.

Limfna masaža

LIMFNA DRENAŽA djeluje na rad limfnog sustava aktivacijom toka limfe čija je zadaća sakupljanje i izbacivanje otpadnih produkata iz tkiva. Važna je za imunološki sustav tijela.

Limfna drenaža se primjenjuje kod:

 • tretmana edema (oteklina)
 • onkoloških pacijenta nakon uklanjanja limfnih čvorova
 • postoperativnog oporavka i postraumatskih tretmana
 • artroze
 • venozne insuficijencije (proširene vene)
 • neuropatije i neuralgije
 • ishemijskog oboljenja nogu (slaba cirkulacija u nogama)
 • dijabetičke angiopatije